THE TICKER:

Pensii

Bulgaria a aprobat cresterea varstei de pensionare incepand cu 1 ianuarie 2012

de Irina Socaciu - Decembrie 08, 2011 - 15:45
TEXT SIZE: A | A | A | A

Parlamentul bulgar a aprobat astazi modificarea sistemului de pensii, prin cresterea varstei de pensionare incepand cu anul viitor.

Astfel, Parlamentul bulgar a decis ca varsta de pensionare, care in prezent este de 60 de ani in cazul femeilor si 63 de ani in cel al barbatilor, sa creasca cu 1 an. Aceasta crestere va avea loc gradual, cu 4 luni pe an pana in anul 2014.

Divergente

Propunerea a fost sustinuta de GERB, partidul de guvernamant, dar criticata de opozitie, in special de partidul socialist. Parlamentarii socialisti au propus ca, in locul varstei de pensionare, sa fie majorate contributiile de asigurari pentru pensii, in special cele platite de bulgarii cu venituri mari.

La randul lor, parlamentarii din cadrul partidului de guvernamant GERB au acuzat guvernele precedente ca nu au efectuat reforma sistemului de pensii, iar acest lucru a dus la acumularea unor deficite enorme, acoperite cu bani de la bugetul de stat.

Cresterea varstei de pensionare a atras nemultumirea sindicatelor, care au organizat saptamana trecuta un mare miting de protest la Sofia.

SHARE:
1 Comentariu
  • dorian

    Nu inteleg de ce LEGEA nu este una singura pentru toti,culmea nesimtirii a culminat cu legea pensiilor una pentru prostime si alta pentru,, destepti" ,una care imparte cinstit functie de contributia la fondul de pensii si alta pentru ,,alesi" cum i-a taiat capul ,care nu tine cont de bunul simt.PENSIILE NESIMTITILOR NE COSTA ANUAL 1 MILIARD DE EURO.Numai o noua REVOLUTIE ne mai face dreptate.Sindicatele nu mai zic nimic si nu ne reprezinta,sunt la fel ca <<puterea" imbogatiti peste noapte si calcind dreptatea in picioare. Poezia lui Eminescu e de actualitate imparat si proletar,dar trebuie spusa si poezia scrisoareaIII ,finalul: Dece nu vii tu Tepes doamne?