THE TICKER:

Pensii

Ponta: Din 15 noiembrie, bugetul nu mai are bani pentru pensii si spitale. Dar cu banii pe referendum ar fi platit peste 200.000 de pensii!

de Adrian Cristescu - Octombrie 14, 2012 - 13:07
TEXT SIZE: A | A | A | A

Premierul Victor Ponta a declarat astazi la ProTv ca bugetul pe acest an nu prevede resurse pentru ultimele 45 de zile ale anului pentru spitale, plata pensiilor, functionarea Ministerului Administratiei si Internelor.

Altfel spus, in buget nu sunt bani pentru acestea pentru ultimele 45 de zile din an.

„Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie – asa s-a prevazut anul trecut in buget – nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii. Si atunci, profitand de incasari mai bune la buget (…) si rearanjand cheltuielile, va spun sincer ca prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012, pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram”, a afirmat Ponta.

El a mentionat ca solicitarile de alocari pana la sfarsitul anului se ridica la suma de 3,5 miliarde de lei.

Fonduri cheltuite aiurea

Totusi, Ponta stia acest fapt cand a preluat conducerea guvernului, dar a nesocotit aceasta problema, preferand sa cheltuiasca bani aiurea, pentru primarii USL sau pentru suspendarea presedintelui.

Numai pe referendum s-au dus peste 30 milioane de euro, bani care ar fi ajuns la plata unui numar de peste 200.000 de pensii.

SHARE:
1 Comentariu
  • Cosmarul vietii bastarzilor ce ne conduc

    Pai da, caci a fost degeaba ! Iar factura nedebarcarii dementului o va plati Ponta si ai lui. Fiindca ne-a tradat ! Iar bani de pensii si salarii si celelalte cheltuieli vor fi, fiindca oamenii si-i vor lua singuri de la cei care ne-au jefuit 23 de ani !