THE TICKER:

Alimentara

Ajutoare de la UE! Unul din zece gorjeni va primi ajutoare de la Uniunea Europeana

de Irina Socaciu - August 29, 2012 - 14:56
TEXT SIZE: A | A | A | A

Peste 2.000 de tone de alimente de la Uniunea Europeana vor fi trimise gorjenilor cu o situatie financiara precara, a anuntat, miercuri, Constantin Negrea, sef de serviciu in cadrul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Gorj.

Acestea vor fi distribuite in perioada urmatoare, a adaugat acesta.

Gorjenii vor primi in acest an 11 tipuri de alimente, fata de sase tipuri de alimente, cat au primit in anii anteriori. Au fost adaugate in program uleiul, zaharul, fasolea verde, mazarea boabe, bulionul si rosiile in bulion.

Al cincilea an

Este al cincilea an de implementare a Planului european de distributie a produselor alimentare pentru persoanele defavorizate. In acest an, suma alocata pentru judetul Gorj este de peste un milion de euro pentru aproximativ 2.000 de tone de produse alimentare. Acestea se vor distribui celor 39.000 de beneficiari ai acestui program in Gorj.

Programul anual se va finaliza la 31 decembrie 2012, dar distribuirea efectiva a alimentelor poate continua pana la 31 martie anul viitor.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele cu venituri mici, somerii aflati in plata, pensionarii cu un venit nu mai mare de 400 de lei si persoanele cu handicap grav si accentuat, copiii si adultii neinstitutionalizati.

Gorjul are o populatie de circa 350.000 de locuitori, ceea ce inseamna ca ajutoarele vor ajunge la peste o zecime din gorjeni.

SHARE:
0 Comentarii