THE TICKER:

Alimentara

Autoritatile franceze: Grupul Spanghero este principalul responsabil in scandalul carnii de cal si se impune o sanctiune foarte severa

de Irina Socaciu - Februarie 15, 2013 - 11:50
TEXT SIZE: A | A | A | A

Guvernul francez a reluat vineri acuzatiile la adresa grupului francez de procesare a carnii, Spanghero, considerand ca acesta este principalul vinovat in scandalul carnii de cal si ca se impune o sanctiune foarte severa.

“Totul indica faptul ca au existat practici frauduloase la aceasta intreprindere care merita o sanctiune foarte severa”, a declarat ministrul delegat pentru probleme agroalimentare, Guillaume Garrot. Ministrul a adaugat ca a fost deja suspendata autorizatia Spanghero.

Barthelemy Aguerre, seful Spanghero, a explicat ca a cumparat de la un comerciant olandez stabilit in Cipru loturile de carne dezosata de cal provenite din Romania pentru a le vinde in cea mai mare parte grupului francez Comigel. Acesta, la randul sau, a folosit-o, la fabrica din Luxemburg, pentru produse semipreparate pentru diferite marci.

“Nu am cumparat carne de cal, am cumparat carne de vita si am vandut carne de vita”, a afirmat Aguerre, a carui companie sustine ca nu descifrase in mod adecvat codurile documentelor vamale care precizau ca primea carne de cal din Romania, pe care apoi a trimis-o la Comigel etichetata ca fiind de vita de origine UE.

SHARE:
0 Comentarii