THE TICKER:

Alimentara

Ciolos: Nu e drept ca un stat membru sa fie acuzat fara dovezi. Romania a procedat corect in scandalul carnii de cal

de Adrian Cristescu - Februarie 13, 2013 - 13:48
TEXT SIZE: A | A | A | A

Nu este drept ca un stat membru al Uniunii Europene sa fie acuzat fara dovezi, iar statul roman a reactionat prompt si corect in cazul scandalului carnii de cal, considera Dacian Ciolos, Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

“Nu este drept ca un stat membru sa fie acuzat fara dovezi. Reactia autoritatilor romane a fost corecta si prompta. Romania a dat dovada de transparenta, ceea ce arata ca poate gestiona o astfel de situatie”, a spus Dacian Ciolos.

Ministrul Agriculturii din Irlanda a convocat, miercuri, la Bruxelles, o reuniune a Ministrilor Agriculturii din Franta, Regatul Unit al Marii Britanii, Luxemburg si Polonia, la care va participa si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Reuniunea a fost convocata pentru a dezbate problema comercializarii pe piata din Marea Britanie a unor produse care ar fi continut carne de cal in loc de carne de vita.

Agentia Britanica pentru Siguranta Alimentara a anuntat saptamana trecuta ca a descoperit ca lasagna marca Findus, care ar trebui sa contina carne de vita, continea in anumite cazuri chiar 100% carne de cal, iar acest produs era fabricat de compania franceza Comigel.

Francezii de la Comigel afirma ca produsul, respectiv carnea de cal folosita in lasagna considerata de vita, provenea de la un producator roman. De asemenea, grupul agroalimentar suedez Findus a acuzat furnizorul de carne pentru lasagna, societatea franceza Spanghero, ca a livrat carne de cal din Romania cu mentiunea ‘carne de vita’.

SHARE:
0 Comentarii