THE TICKER:

Alimentara

Dupa majorarea TVA, Romania a pierdut anual 230 milioane de euro prin evaziunea din industria carnii

de Dana Mihailovici - Octombrie 23, 2013 - 13:28
TEXT SIZE: A | A | A | A

Statul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale in sectorul carnii, dupa cresterea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) de la 19% la 24%, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu.

“In momentul in care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul carnii spune ca statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an si peste 70.000 de tone de carne au disparut din zona alba in piata neagra. Cu cifre este usor sa dovedesti ca o astfel de masura (de reducere a TVA la carne – n.red.) este binevenita”, a spus Irimescu, in conferinta de deschidere a Targului International CARNEXPO 2013.

Irimescu s-a referit si la reducerea TVA-ului la paine si a declarat ca, daca o astfel de masura va da roade, ea va fi aplicata si in alte sectoare alimentare.

Lapte, carne

“In mod sigur, daca reusita in sectorul painii va fi cea scontata, se va trece la reducerea TVA la carne si, de ce nu, la lapte, pentru ca in statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 – 7%”, a spus secretarul de stat.

CARNEXPO 2013 – cel mai mare targ din sud-estul Europei specializat pe industria carnii si domeniile conexe acesteia – va reuni sub acelasi pavilion atat companii de prestigiu la nivel international, cat si principalii jucatori din industria carnii din Romania.

SHARE:
0 Comentarii