THE TICKER:

Alimentara

Evaziunea fiscala din morarit si panificatie a explodat: A ajuns la 65% din totalul pietei

de Adrian Cristescu - Februarie 06, 2012 - 16:36
TEXT SIZE: A | A | A | A

Evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie din Romania a ajuns la peste 65% din totalul pietei, a declarat Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie (ROMPAN).

In opinia sa, dupa introducerea taxarii inverse la cereale, evaziunea s-a mutat cu un pas, anume in sectorul de morarit si panificatie. Ca o consecinta, valoarea pietei de morarit a scauzt. „In anii trecuti, valoarea pietei de morarit si panificatie era de circa 2 miliarde de euro, dar in ultimul an a scazut numai pe partea de morarit, cu circa 200 de milioane de euro, pana la un nivel de 1,8 miliarde de euro’, a spus Aurel Popescu.

Reducerea TVA la paine, singura solutie

El a mai spus ca a propus autoritatilor reducerea TVA la paine pana la 9%, aceasta fiind singura solutie pentru diminuarea evaziunii si redresarea pietei.
In tara noastra activeaza circa 5.000 de agenti economici in industria de panificatie si alti 2.500 in cea de morarit.

ROMPAN reuneste circa 280 de producatori din industria de morarit si panificatie, cei mai importanti fabricanti din domeniu. Firmele asociate Rompan asigura, la nivel national, peste 70% din productia de paine si produse fainoase si in jur de 40 – 45% din cea de panificatie.

SHARE:
1 Comentariu
 • MARIA

  Totul in RO e evaziune fiscala…cine a avut firme a lucrat ca nebunul pt a-si intretine familia…le-au dat in cap guvernantii…dari peste dari…COMISIOANELE PERSONALE AU CONTAT PENTRU FIECARE GUVERN SI PENTRU FIECARE DETINATOR DE POSTURIL IMPORTANTE…Ziaristi au scris si n-au scris…s-au temut pentru propria lor viata si loc de munca.DACA AU EXISTAT INCERCARI.. acestea au fost doar sa ajunga altii la CIOLAN..CAM ASTA A FOST ROMANIA…DE CAND NE STIMSCHIMBARE RADICALA!!!ASTA TREBUIE
  PENSIONARII NU MAI POT TRAI
  PROFESORII AU SALARII DE MIZERIE
  COPIII NOSTRI AU TREBUIT SA PLECE DIN TARA CARE INCOTRO
  INTELECTUALII IN GENERAL SUNT LA LIMITA EXISTENTEI
  ATUNCI???
  RASPUNDETI DOMNILOR!!!!