THE TICKER:

Alimentara

Producatorul de carne Carmolimp: Nu am exportat in anul 2012 carne de vita si nici nu avem contracte cu firme frantuzesti

de Irina Socaciu - Februarie 11, 2013 - 14:55
TEXT SIZE: A | A | A | A

Carmolimp unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de carne din Romania, implicat in scandalul carnii de cal, a anuntat ca se delimiteaza de acuzatiile venite din Franta, deoarece in anul 2012 grupul nu a livrat la export carne de vita.

“In tot decursul anului 2012, grupul Carmolimp nu a livrat la export carne de vita, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum sa fie gresit etichetata. De asemenea, reprezentantii Carmolimp considera cel putin rusinoasa incercarea Spanghero si Comigel de a da vina pe producatorii romani. Daca a plecat din Romania carne de cal, aceasta nu putea fi etichetata decat ca si carne de cal. Daca procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranta era prima zi din viata sa cand procesa carne”, potrivit unui comunicat al companiei.

In plus, Carmolimp precizeaza ca nu are contracte comerciale cu firme din Franta, deci nici cu firmele Comigel si Spanghero.

“Ne delimitam clar de acest scandal si de aceste practici, condamnand orice firma care se angajeaza in practici ilegale care pot aduce prejudicii industriei noastre. Mai mult, luand in calcul ca sunt peste 20 de unitati autorizate pentru sacrificarea cabalinelor, consideram un atac fara precedent asupra industriei romanesti de profil”, se mai arata in comunicat.

SHARE:
0 Comentarii