THE TICKER:

Auto

Ce prefera romanii atunci cand cumpara o masina? Confortul sau siguranta?

de Dana Mihailovici - Iulie 14, 2011 - 15:43
TEXT SIZE: A | A | A | A

Care sunt primele intrebari pe care le puneti cand vreti sa cumparati o masinia? Cate airbag-uri are, cat de sigura este masina sau va intereseaza mai mult daca vopseaua este metalizata, tapiseria din piele si scaunele incalzite?

Daca raspunsul dumneavoastra este ca sunteti in primul rand interesat de echipamentele care sporesc siguranta masinii, atunci sunteti printre cei putini din tara noastra.

Est-vest

Cei mai multi romani cumpara versiuni de masini echipate cu optionale care sporesc confortul masinii sau aspectul acesteia.

In schimb, vest europenii prefera sa doteze masina cu optionale care tin de siguranta si utilitate, sustin importatorii de masini din tara noastra.

Principalele echipamente pentru care opteaza romanii sunt climatizarea, asistenta la parcare, cotierele, scaunele incalzite, vopsea metalizata, sistemul audio performant, farurile cu xenon, etc.

In schimb, soferii din Europa de Vest sunt mai interesati de cresterea numarului de airbag-uri, sisteme de asistare a soferului. Acestia prefera, de asemenea, sa achizitioneze masini cu emisii reduse de noxe, dar cu utilitate sporita.

De asemenea, in vestul Europei sunt preferate echipamentele de navigatie si carligul de remorcare, in detrimentul climatizarii sau sistemelor audio avansate.

SHARE:
2 Comentarii
  • Vio

    Nicoleta, ai masina ?

  • Nicoleta

    Categoric elemente de siguranta !