THE TICKER:

Auto

Criza? Vanzarile Volkswagen au atins un nivel record in 2012. VEZI cati bani arunca in joc pentru a ajunge cel mai tare producator auto

de Dan Irimia - Ianuarie 14, 2013 - 13:23
TEXT SIZE: A | A | A | A

Desi e criza, Volkswagen inregistreaza record dupa record. Anul trecut, vanzarile companiei germane Volkswagen AG au crescut cu 11,2%, atingand nivelul record de 9,07 milioane de vehicule.

Acest nivel record a fost consemnat datorita vanzarilor de pe pietele din America de Nord si Asia, care au compensat scaderile inregistrate in Europa Occidentala, transmite Associated Press.

Europa, in declin

Vanzarile pe principalele piete din Europa Occidentala, excluzand Germania, au scazut cu 6,5% la 1,85 milioane de vehicule, din cauza recesiunii din zona euro. In America de Nord vanzarile au crescut anul trecut cu 26,2%, la 841.500 vehicule, in timp ce in regiunea Asia Pacific livrarile au urcat cu 23,3%, la 3,17 milioane. In Germania, vanzarile au inregistrat o crestere de 1,9%, la 1,18 milioane de vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, precum producatorii de automobile VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si producatorii de camioane MAN si Scania.

Number One

Mai mult, compania germana are planuri mari. Volkswagen a anuntat recent ca va investi peste 50 de miliarde de euro in urmatorii trei ani, in dorinta de a-si detrona rivalul General Motors de pe pozitia de cel mai mare producator auto din lume pana in 2018 cel mai tarziu.

SHARE:
0 Comentarii