THE TICKER:

Auto

Daciile, cele mai cautate masini in Republica Moldova

de Florin Zaharia - Iulie 22, 2013 - 12:02
TEXT SIZE: A | A | A | A

Automobilele Dacia sunt cele mai vandute masini noi in Republica Moldova, ele avand o cota de piata de 24% in prima jumatate din acest an.

Potrivit Publika TV, in aceste luni, au fost vandute peste Prut 531de automobile Dacia, din totalul de 2.200 de masini noi comercializate. Acestea sunt urmate de Skoda – 260 de automobile si Toyota – 220.

Totusi, vanzarile de automobile noi au scazut in primele sase luni din acest an in Republica Moldova. In schimb, au crescut achizitiile de masini la mana a doua, cu peste 40%, dupa ce de la 1 ianuarie s-a permis importul de automobile vechi de pana la zece ani, pana atunci fiind posibil doar importul celor cu o vechime de pana la sapte ani.

Masini noi – masini vechi

Cele mai cerute automobile noi sunt cele de teren. Si in acest caz, lider este Dacia, cu modelul Duster, urmat de Toyota RAV 4 si Nissan Qashqai. In clasa lux, pe primul loc este Range Rover, urmat de Mercedes S-classe si BMW seria sapte.

In cazul masinilor second hand, lider este Renault Megane, cu aproape o mie de automobile vandute. Pe locul doi este Dacia Logan, cu vanzari de aproximativ 800 de unitati, si Toyota Corolla, cu peste 750 de masini vandute.

SHARE:
0 Comentarii