THE TICKER:

Auto

Ford Craiova: Productia de masini va fi oprita pentru sapte zile. Angajatii intra in somaj tehnic

de Dana Mihailovici - August 30, 2013 - 11:28
TEXT SIZE: A | A | A | A

Uzina Ford din Craiova va opri productia pentru sapte zile, in luna septembrie, ca urmare a scaderii vanzarilor de pe piata europeana. Astfel, angajatii fabricii vor intra in somaj tehnic, anunta reprezentantii companiei.

Potrivit unui comunicat, compania ajusteaza volumele de productie la cererea de pe piata europeana, care este in scadere comparativ cu anul anterior.

“B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie. Conform contractului colectiv de munca dintre compania noastra si angajatii sai din Romania, in timpul acestor zile de intrerupere a productiei, angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiindu-le platite sumele astfel prevazute. Suntem convinsi ca aceasta este o masura temporara si ca situatia se va ameliora pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca”, potrivit comunicatului companiei.

Potrivit contractului colectiv de munca, in perioada in care se afla in somaj tehnic angajatii primesc 80 la suta din salariu.

La uzina Ford din Craiova lucreaza aproximativ 4.000 de angajati, iar in somaj tehnic se vor afla circa 2.500 de persoane din sectia Operatiuni Vehicule, angrenate atat in procesul de productie motoare, cat si de masini, care nu vor veni la serviciu in cele sapte zile.

SHARE:
0 Comentarii