THE TICKER:

Auto

Masina cu numarul 1.500.000, produsa de Dacia pe patforma X90, este Logan rosu

de Dana Mihailovici - Octombrie 20, 2011 - 14:37
TEXT SIZE: A | A | A | A

Uzina Automobile Dacia a produs masina cu numarul 1.500.000 pe platforma X90, informeaza constructorul auto intr-un comunicat de presa. Aceasta performanta a fost atinsa in aproape opt ani. Pe platforma X90 s-au produs cinci modele: Logan, Logan MCV,Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero cu versiunea sa Stepway.

“La sfarsitul saptamanii trecute, de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a iesit vehiculul care marcheaza fabricarea la uzina de la Mioveni a 1.500.000 de vehicule realizate pe platforma X90. Este vorba de un vehicul Logan berlina, 1.2 75 CP, de culoare rosu passion, care va merge catre un client din Romania”, se arata in comunicat.

Aproape opt ani

In cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlina, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evolutie constanta. “Astazi ea cuprinde cinci modele (Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero cu versiunea sa Stepway), disponibile in 13 versiuni de echipare si doua serii limitate pentru gama Sandero”, se mai afirma in comunicat.

Ritmul de fabricatie a uzinei Dacia este de 1389 vehicule pe zi. In prezent, peste 90% din volumele de productie sunt destinate exportului.

SHARE:
0 Comentarii