THE TICKER:

Energie

Blaga: Nu se poate renunta la acciza de 7 eurocenti la carburanti

de Dana Mihailovici - Februarie 03, 2014 - 13:46
TEXT SIZE: A | A | A | A

Nu se poate pune problema renuntarii la acciza de 7 eurocenti la carburanti, a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ai CE si Bancii Mondiale.

Liderii PDL s-au intalnit luni, la sediul partidului, cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, Vasile Blaga aratand intr-o conferinta de presa ca democrat-liberalii au inaintat o scrisoare in care au pus o serie de intrebari fata de modul in care decurg discutiile cu Guvernul si au propus o serie de solutii la problemele economice si sociale ale Romaniei.

“Am avut o discutie cu reprezentantii FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, le-am ascultat punctele de vedere, le-am inaintat o scrisoare in care am pus o serie de intrebari fata de modul in care decurg discutiile cu Guvernul Romaniei si, desigur, am si propus o serie de solutii pe care noi le vedem la rezolvarea problemelor economice si sociale. PDL sustine un acord cu FMI. In acelasi timp, le-am spus si domniilor lor ca privim cu toata atentia semnarea acestui acord in interiorul unui stat de drept, tinand cont de declaratiile premierului care spunea ca va pune in practica, va aplica o scrisoare de intentie chiar daca nu va semna presedintele, ori niciodata presedintele Romaniei nici inainte de 1990 si nici dupa, indiferent cine a fost, nu a semnat o astfel scrisoare de intentie, ele au fost semnate doar de ministrii de Finante si de guvernatorul BNR”, a precizat Blaga.

El a aratat ca democrat-liberalii au spus ca nu sunt de acord cu liberalizarea pietei gazelor naturale.

“Noi ne-am exprimat ingijorarea si am spus ca nu suntem de acord cu liberalizarea pietei gazelor naturale, nu exista o astfel de piata in UE. Romania are doar doi producatori de gaze si importam dintr-o singura sursa, platind un pret politic mare. A realiza piata libera a gazelor inseamna a aduce gazele la pretul mare a celor din import si duce la distrugerea completa a energiei chimice din Romania. Le-am spus ca suntem nemultumiti de faptul ca au fost de acord cu un buget aferent anului 2013 fara niciun studiu de impact, asupra numeroaselor taxe si impozite introduse”, a adaugat Vasile Blaga, aratand ca au fost doua rectificari negative si ca situatia a dus la o crestere economica fara a crea locuri de munca.

Vasile Blaga a precizat ca a aflat de la reprezentantii FMI, Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale ca nu se pune problema eliminarii taxei de 7 eurocenti pe combustibil.

“Am aflat de asemenea ca nici nu se pune problema eliminarii taxei de 7 eurocenti pe litrul de combustibil cu care noi nu suntem de acord. Ei au spus foarte clar: e prinsa in buget, lucrurile sunt prinse in buget, Codul fiscal este in vigoare, doar a fost amanata pe parcursul a trei luni de zile”, a precizat Blaga.

SHARE:
0 Comentarii