THE TICKER:

Energie

E.ON va cere statului german compensatii de 10 miliarde de euro pentru renuntarea la energie nucleara

de Irina Socaciu - Mai 31, 2011 - 21:07
TEXT SIZE: A | A | A | A

Renuntarea la energie nucleara nu este un deziderat atat de simplu de atins. Nici chiar de catre Germania.

E.ON, cea mai mare companie de utilitati din Germania, va cere statului despagubiri de peste zece miliarde de euro in urma deciziei guvernului de a renunta la energia nucleara in urmatorul deceniu, se arata intr-un comunciat al companiei. De asemenea, RWE, a doua mare companie de utilitati din Germania, ar putea initia o actiune similara.

Renuntarea la energie nucleara ii va costa scump pe producatorii de energie, gen E.ON, RWE, EnBW si divizia germana a Vattenfall.

E.ON vrea zece miliarde de euro

Iar E.ON va cere compensatii uriase. “Compania se asteapta la compensatii corespunzatoare pentru daunele legate de aceste decizii, care sunt de ordinul miliardelor de euro”, se arata in comunicatul transmis de E.ON.

Un reprezentant al grupului a declarat ca despagubirile ar putea depasi zece miliarde de euro. Mai mult, el a afirmat ca scurtarea duratei de functionare a centralelor nucleare si impunerea unei taxe pentru combustibilii nucleari este ilegala si incalca legislatia Uniunii Europene, care interzice discriminarea in domeniu.

SHARE:
0 Comentarii