THE TICKER:

Energie

Pogonaru: Majorarea pretului carburanti se va simti, in principal, la nivelul cetateanului

de Adrian Cristescu - Noiembrie 06, 2013 - 17:50
TEXT SIZE: A | A | A | A

Majorarea pretului carburantilor, prin cresterea accizelor, va avea, in principal, un impact asupra nivelului de trai al populatiei si mai putin asupra inflatiei, care nu va cunoaste o crestere semnificativa, considera Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

“Prin cresterea accizelor la carburanti, sigur ca efectul ar fi in primul rand asupra nivelului de trai. Nu cred ca, intr-o societate care in momentul de fata are inca probleme de criza, are probleme de capacitati de productie nefolosite, deci exista niste impulsuri deflationiste foarte puternice, nu cred ca vom vedea o inflatie semnificativa, in urma acestei masuri. Anul viitor va fi un an electoral si asta poate induce si o serie de presiuni inflationiste, dar nu din cauza cresterii pretului la carburanti. Acela se va traduce, din pacate, in nivelul de trai al cetateanului roman”, a declarat, miercuri, Pogonaru

La incheierea discutiilor cu Misiunea FMI, pe 4 noiembrie, premierul Victor Ponta a anuntat ca accizele vor fi indexate in functie de rata inflatiei ca masura de crestere a veniturilor la bugetul de stat. De asemenea, va fi introdusa o acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant iar banii rezultati vor merge in fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru marile proiecte de infrastructura rutiera.

SHARE:
0 Comentarii