THE TICKER:

Energie

Protest la scara nationala impotriva scumpirii benzinei. In Bulgaria!

de Econtext - Martie 28, 2011 - 01:37
TEXT SIZE: A | A | A | A

Bulgarii au organizat duminica un nou protest impotriva scumpirii accelerate a carburantilor, relateaza presa de la Sofia. Protestul a avut loc la nivel national, fiind al doilea de o astfel de amploare, dupa cel din urma cu doua saptamani.

Principala actiune de protest a constat in blocarea strazilor cu automobile, timp de o ora. Mai exact, soferii au blocat intersectiile din principalele orase bulgare, Sofia, Burgas, Varna, Plovdiv, etc.

La Sofia s-au adunat circa 1.000 de soferi, in timp ce la Plovdiv, al doilea oras al tarii, s-au strans circa 800 de automobilisti. La Varna, oras situat pe coasta Marii Negre, numarul masinilor care au protestat s-a ridicat la circa 1.000 de masini, carora li s-au alaturat 30 de motociclisti. La Blagoevgrad s-au adunat 100 de automobilisti.

Ieftiniti benzina!

Manifestantii insista ca toate partidele politice din Bulgaria sa ia masuri urgente pentru a reduce preturile carburantilor. De altfel, parlamentarii bulgari au format deja o comisie care se ocupa cu anchetarea acestor scumpiri.

Recent, autoritatile de la Sofia au incheiat cu Lukoil, care detine singura rafinarie a tarii, un acord pentru a ingheta pretul la pompa al benzinei timp de o luna.

Protestul din urma cu doua saptamani a avut o forma inedita. Mai precis, mii de soferi au blocat mai multe strazi din Sofia, mergand cu o viteza de 10-15 kilometri la ora.

SHARE:
0 Comentarii