THE TICKER:

Energie

Romania a atras investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile

de Dan Irimia - Octombrie 24, 2013 - 13:17
TEXT SIZE: A | A | A | A

Romania a reusit sa atraga, pana in acest moment, investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile a declarat, joi, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Emil Calota.

Potrivit acestuia, angajamentele pe care Romania si le-a asumat fata de Comisia Europeana pentru anul 2020 este 24% total energie din surse regenerabile raportat la consumul total de energie electrica. Insa, in conditiile in care anul 2013 este considerat un boom in energia regenerabila, tara noastra este foarte aproape de realizarea tintelor anului 2020 pentru energia verde, nu doar datorita investitiilor, ci si pe fondul unui consum brut de energie electrica scazut.

“Cred ca ar fi interesant pentru strategii in energie sa se gandeasca la faptul ca Romania la nivelul anului 2013 – 2014 este foarte aproape de realizarea tintelor anului 2020 pentru energie verde nu neaparat pentru ca doar sectorul investitional a mers foarte bine, dar si pentru ca, din nefericire, consumul brut de energie electrica si consumul de energie in total au scazut pe de o parte din cauza recesiunii generale, iar pe de alta parte din cauza destructurarii economice la nivelul marilor consumatori din Romania”, a spus Calota.

Vicepresedintele ANRE a spus ca in prezent sunt aproape 2.000 de MW, boom-ul in energia regenerabila fiind dat de capacitatile fotovoltaice unde, pana acum, sunt aproape 650 de MW acreditati. Acesta a adaugat ca mai sunt in lucru 33 MW si, astfel, se va ajunge la 680 MW.

SHARE:
0 Comentarii