THE TICKER:

Mediu

Ce mai face compania Chevron prin lume. Brazilia ii cere o despagubire de 11 miliarde de dolari pentru poluarea Atlanticului

de Irina Socaciu - Aprilie 04, 2012 - 12:25
TEXT SIZE: A | A | A | A

Guvernul brazilian a demarat marti o actiune in justitie impotriva companiei petroliere americane Chevron, transmite Bloomberg. Brazilia acuza Chevron de deversarea de petrol in apele Oceanului Atlantic pe data de 4 martie si ii cere daune in valoare de 11 miliarde de dolari.

Nu este prima data cand Chevron se confrunta cu o astfel de actiune. Si tot de catre Brazilia. In luna noiembrie a anului trecut, brazilienii au solicitat o despagubire similara companiei Chevron si subcontractantului sau Transocean. Motivul? Tot o deversare de petrol: 3.000 de barili de petrol, de pe o platforma de foraj marin din apropierea coastelor Braziliei.

Interdictie

In plus, in urma cu doua saptamani, un numar de 17 directori din cadrul celor doua companii americane (Chevron si Transocean) au primit interdictia de a parasi teritoriul Braziliei, ei urmand sa fie pusi sub acuzare pentru deversarea din luna noiembrie.

Activitatea companiei Chevron de pe plaformele maritime a fost sistata marti, in zonele unde au avut loc scurgerile de petrol.

SHARE:
0 Comentarii