THE TICKER:

Mediu

Cum spera Portugalia sa stopeze evaziunea fiscala: Bonul fiscal e transformat in bilet de loterie

de Dana Mihailovici - Februarie 10, 2014 - 16:50
TEXT SIZE: A | A | A | A

Guvernul portughez va oferi, incepand din luna aprilie, 60 de automobile de lux pe an intr-o loterie pentru cetatenii corecti, transformand bonurile fiscale in bilete de concurs. Astfel, autoritatile spera sa reduca puternic evaziunea fiscala.

Guvernul incurajeaza astfel cetatenii consumatori sa ceara bonuri fiscale inscriptionate cu numarul personal de identificare fiscala, sperand sa obtina ajutorul populatiei in lupta impotriva evaziunii fiscale si economiei subterane, estimata la aproape 20% din PIB.

Secretarul de stat pentru afaceri fiscale Paulo Nuncio s-a declarat increzator ca sansa de a castiga un automobil de lux va motiva cetatenii, sporind numarul tranzactiilor fiscalizate cu 50% in acest an. Oficialul spera ca numarul chitantelor inregistrate va creste cu 2 miliarde fata de anul trecut.

Costul celor 60 de autoturisme premium, estimat neoficial la 90.000 de euro pe unitate, va fi depasit cu mult de veniturile suplimentare colectate de stat datorita acestei campanii, estimeaza guvernul.

 

SHARE:
0 Comentarii