THE TICKER:

Mediu

Frana pentru Chevron in exploatarea gazelor de sist. Ii va lua cel putin doi ani ca sa obtina avizele de mediu

de Florin Zaharia - Aprilie 05, 2012 - 13:00
TEXT SIZE: A | A | A | A

Chevron mai are de asteptat cel putin un an si jumatate – doi ani pana sa inceapa exploatarea gazelor de sist, a declarat astazi Sulfina Barbu, membru al Comisiei pentru administratie publica si amenajarea teritoriului din Camera Deputatilor.

Grupul american are de parcurs cateva etape importante pana la a demara exploatarea, acestea vizand, in principal, obtinerea documentatiilor de mediu.

„Din punctul de vedere al documentatiilor de mediu, Chevron trebuie sa faca studii laborioase pe care sa le prezinte Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Nicio aprobare de la ANPM nu se face fara dezbatere publica. Am convingerea ca aceste dezbateri vor fi extrem de aplicate. Sunt documentatii extrem de laborioase pe care compania trebuie sa le faca. Mai repede de un an si jumatate – doi ani nu pot fi parcurse etapele pentru obtinerea acordurilor. Mai este necesar un aviz de mediu pentru proiectul pe care vor sa il desfasoare. De asemenea, activitatile de explorare trebuie sa fie derulate cu acordul ANPC’, a spus Sulfina Barbu.

Exploatarea gazelor de sist

Sulfina Barbu a mai spus ca nu a fost nici o discutie in PDL cu privire la retragerea Hotararii de Guvern prin care i s-a permis companiei Chevron sa exploateze trei perimetre in Dobrogea.

Dupa cum stim, Guvernul Romaniei a aprobat, recent, trei acorduri petroliere de concesiune de explorare – dezvoltare – exploatare in trei perimetre din Dobrogea (regiunea de sud-est) pentru compania americana Chevron Romania. Perimetrele avute in vedere sunt EX 18-Vama Veche, EX-19 Adamclisi si EX-17 Costinesti.

Chevron are o licenta de explorare si in zona Barlad.

SHARE:
1 Comentariu
  • ceolacu marian

    Americanii sa si vada de ale lor pe romaneste.I as injura cu foc k nu mi s dragi deloc dar nu e civilizat…Ei sunt dusmanii planetei.Ei sunt creatorii tuturor razboaielor.ei sunt inventatorii crizelor mondialeEi sunt niste elemente infractionale care nu si urmaresc decat propriile interese,prea putin interesandu i de tot ce inseamna respectarea naturii si a mediului .Romania si zacamintele ei sunt ale romanilor.Este penibil sa spui ca mori de foame si esti cuprins de criza, si poporul tau sufera…Este de rasul curcilor sa traiesti pe un munte de aur si petrol si sa tipi in gura mare k nu mai ai cu sa ti asiguri traiul .ASA k AFARA CU AMERICANII DIN TARA.NU AVEM NEVOIE DE EI.dRUM BUN INAPOI IN AMERICA CU “TITANIC II”…