THE TICKER:

Transporturi

Afaceri de miliarde! Santierul Naval Constanta a construit si reparat nave de peste un miliard de dolari in ultimii ani

de Sorin Barbu - Mai 28, 2013 - 16:57
TEXT SIZE: A | A | A | A

Gheorghe Bosanceanu, proprietarul Santierului Naval Constanta (SNC), a declarat marti ca veniturile incasate de societatea sa in ultimii opt ani depasesc un miliard de dolari. SNC a construit 21 de tancuri petroliere, in valoarea de 825 de milioane de dolari.

In plus, santierul naval a primit in danele si in docurile sale 797 de nave maritime pentru activitati de inspectii, reparatii, modernizari sau conversii, asigurand venituri suplimentare, in suma de 252 de milioane de dolari.

“Veniturile realizate de societate din exportul celor 21 de nave tanc insumeaza 825 de milioane de dolari. In aceeasi perioada, santierul naval a primit in danele si in docurile sale 797 de nave maritime pentru activitati de inspectii, reparatii, modernizari sau conversii, asigurand venituri complementare, in suma de 252 de milioane de dolari”, a afirmat Gheorghe Bosanceanu, cu ocazia sfintirii navei Histria Ambra, la care a participat si premierul Victor Ponta.

Tanc petrolier

Patronul SNC a anuntat ca pe mesele de lucru ale proiectantilor santierului este proiectul unui alt tanc petrolier, de 50.000 tdw, in conditiile in care capacitatea celor 21 de nave construite este de 40.000 tdw.

SHARE:
0 Comentarii