THE TICKER:

Transporturi

CFR Marfa, neinteresanta? Consortiul dintre Transferoviar Grup si Donau Finanz se retrage din cursa pentru privatizarea CFR Marfa

de Irina Socaciu - Iunie 19, 2013 - 13:24
TEXT SIZE: A | A | A | A

Consortiul format dintre compania romaneasca Transferoviar Grup si firma austriaca Donau Finanz GMBH & Co a decis sa stopeze demersurile de achizitionare a pachetului majoritar al CFR Marfa.

In plus, isi rezerva si dreptul de a constesta procedura de privatizare, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Transferoviar Grup, in asociere cu Donau Finanz GMBH & Co KG, a decis sa stopeze demersurile pentru achizitionarea pachetului majoritar al CFR Marfa si isi rezerva dreptul de a contesta procedura de privatizare la institutiile abilitate. Asocierea formata din Transferoviar Grup si Donau Finanz a mobilizat importante resurse umane si financiare, atat interne (personal de conducere si executie), cat si externe (consultanti, avocati) pentru a se incadra in termenele impuse de Ministerul Transporturilor, in calitate de institutie publica implicata in procesul de privatizare”, se afirma in comunicat.

Amanari

Potrivit comunicatului, compania a depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amanare, dar acestea au fost respinse, ‘in ciuda standardelor europene in materie de privatizari care impun acordarea unui termen de minim doua luni pentru realizarea de catre potentialii investitori a propriei evaluari’.

Astazi, pana la ora 12:00, era ultima zi in care investitorii ramasi in cursa pentru privatizarea CFR Marfa, respectiv Grup Feroviar Roman si Asocierea Transferoviar Grup & Donau Finanz GMBH, urmau sa depuna documentele de participare la licitatia cu oferta in plic.

SHARE:
0 Comentarii