THE TICKER:

Transporturi

GFR: Vom eficientiza CFR Marfa. Suntem o companie de prestigiu, am platit peste 200 de milioane de euro taxe si impozite

de Dana Mihailovici - Iunie 28, 2013 - 13:14
TEXT SIZE: A | A | A | A

Grup Feroviar Roman (GFR), care a castigat recent licitatia pentru 51% din CFR Marfa, doreste sa restructureze si sa eficientize compania, astfel incat sa devina un jucator puternic in partea de est a Europei si sa aiba un cuvant de spus pe piata de transporturi, a declarat, joi, directorul general al GFR, Sorin Chinde. GFR este o companie de prestigiu, a adaugat acesta, ca dovada fiind datele fiscale ale companiei.

Potrivit acestuia, Grup Feroviar Roman a platit in ultimii cinci ani peste 200 de milioane de euro taxe si impozite la bugetul de stat, acestea fiind achitate la zi.

GFR si CFR

“Suntem o prezenta destul de puternica in economia romaneasca. GFR a platit in ultimii cinci ani peste 200 de milioane de euro contributii la bugetul de stat, achitate toate la zi, si reunim 9.000 de salariati. Am fost desemnati recent castigatori ai licitatiei de privatizare a 51% din actiunile CFR Marfa. Nu privim CFR Marfa ca pe un trofeu. Este o companie unde se regasesc alti 11.000 de salariati de care trebuie sa avem grija”, a afirmat Chinde.

Acesta a subliniat ca decizia GFR de a participa la procesul de privatizare a CFR Marfa a fost impusa de faptul ca, fara un operator regional puternic, Romania nu va reusi sa se dezvolte.

SHARE:
0 Comentarii